Sağlık Hizmetleri
Üniversitemiz Yönetimi, Koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadelede etkinliği arttırmak amacıyla ilk günden itibaren tedbirlerini alarak, bu doğrultuda faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.
Üniversitemiz Yönetimi, Koronavirüs (KOVİD-19) tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ederek gerekli önlemleri aldı ve almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli çalışmalar yürütülen Üniversitemizde akademik, idari personel ve öğrencilerin bu virüs tehlikesinden nasıl korunması gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapıyor ve sahadaki faaliyetlerin eksiksiz sürdürülmesi için ekipler kuruluyor.
Çalışmalar komisyon bünyesinde yürütülüyor
Pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren yakından takip edildiği Üniversitemizde Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarla azami tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.
Virüsle mücadele konusunda en elzem durumun kişisel hijyen olduğuna dikkat çekildiği toplantılarla, üniversite bünyesinde yapılabilecekler planlandı.
Bu kapsamda, virüs tehlikesine karşı tedbirlerin arttırılmasıyla birlikte çalışmaların daha koordineli sürdürmesi amacıyla Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı başkanlığında bir komisyon kuruldu. Böylece pandeminin yayılımının önlenmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin etkin ve dinamik olarak yürütülmesi, akademik ve idari personel ile öğrencilerle iletişimin kesintisiz olarak sürdürülerek takibi konularında etkin adımlar atılmaya devam ediyor.
Komisyon toplantılarını video konferans üzerinden gerçekleştiriyor.
“Takip Grubu” oluşturuldu
Sağlık Bakanlığı’nın “Koronavirüsü Koruma ve Kontrol Önlemleri” konulu yazısı ve ekinde yer alan afişlerin birimlere iletildiği Üniversitemizde bu süre içerisinde yurtdışı hareketliliği yapan personel ve öğrencilere de ulaşılarak bilgilendirmeler yapıldı.
Bu kapsamda Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Ofisi çalışanlarından oluşan bir “Takip Grubu” oluşturuldu. Bu grup, 57 farklı ülkeden binin üzerinde uluslararası öğrenciler ile Erasmus ve Mevlana gibi programlardan yararlanan öğrencilerle koordineli bir şekilde iletişime geçilerek, risk faktörleri ve alınabilecek tedbirler üzerinde bilgilendirmeler yaptı ve çalışmalarına devam ediyor.
Risk grubundakilere idari izin verildi
YÖK Yürütme Kurulu kararıyla Üniversitemizde görev yapan akademik ve idari personelden Rektör, Rektör Yardımcısı, Dekan, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu müdürleri hariç olmak üzere 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün süreyle idari izin verildi.
Öte yandan okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın akademik ve idari personelin yıllık izin taleplerinin karşılanması, yıllık izin hakkı bulunmayanlar için mazeret izinlerinin kullandırılması noktasında da işlemler yapıldı.
Online psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor
Öte yandan, Kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Mediko-Sosyal Merkezinde görevli Psikolog Şenay Çakır Dilen tarafından online olarak psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor.
Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında uzaktan eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere idari ve akademik personel kurulan sistem üzerinden randevu alarak bu hizmetten yararlanabiliyor.
Dezenfektasyon çalışmaları devam ediyor
Üniversitemiz Genel Sekreteri, Koronavirüs Önleme Komisyonu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Said Ceyhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ise üniversitede yer alan tüm eğitim-öğretim ve araştırma alanları ile sosyal alanların dezenfekte edilmesi konusunda da bir yol haritası belirlenerek, uygulamaya konuldu.
Bu doğrultuda bina sorumlularının da katıldığı toplantıyla temizlik personellerine tüm birimlerin temizliği ile gerekli tedbirlerin alınması kapsamında gerekli bildirimler yapıldı. Tüm tuvaletlerde bulundurulan kişisel temizlik malzemelerinin sıkı takibinin yapılması, ıslak zeminlerin ve genel temizliğin yapılma sıklığı birimin kirlenme riskine göre ilgili idarelerce yönetilmesi ve bu çalışmaların oluşturulacak bir ekip tarafından bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda adımlar atılarak, çalışmalar başlatıldı.
COVID-19 2019-N COV HASTALIĞI BİLGİLENDİRME EĞİTİM SUNUSU'NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
COVID-19 2019-N COV HASTALIĞI BİLGİLENDİRME EĞİTİM SUNUSU'NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...