image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin ‘Uzaktan Eğitim’deki başarısı

Yayın Tarihi : 07/05/2020

Üniversitemizde, 23 Mart -19 Nisan 2020 tarihleri arasında günde ortalama 528 sanal sınıfta 471 öğretim elemanı ile canlı dersler işlendi. Ortak zorunlu dersler ve Bahar Dönemi ara sınavları ise katılımcı bir anlayış sonucunda alınan kararlar doğrultusunda çevrimiçi sınav, ödev ve performans değerlendirme ölçütleri kullanılarak başarıyla tamamlandı.  



Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eğitim-öğretimin sekteye uğramaması için tüm hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemizde 23 Mart 2020 Pazartesi günü başlayan ‘Uzaktan Eğitim’ dersleri başarıyla sürdürülüyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un açılış dersiyle geçilen ‘Uzaktan Eğitim’ sistemiyle 23 Mart-19 Nisan 2020 tarihleri arasındaki zaman diliminde ortalama günde 528 canlı ders, günde 660 asenkron ders 471 öğretim elemanı tarafından başarıyla işlendi.




Ortalama günde 764 defa sisteme giriş yapan ders sorumluları tarafından günde 474 doküman paylaşılarak, bin 511 aktivite gerçekleştirildi. Günde sisteme 22 bin 924 defa giriş yapan 14 bin 618 öğrenci derslerde önemli bir performans gösterdi.



Öte yandan ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri için çevrimiçi ara sınavlar 12 bin 100 öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Konularına ve zorluk derecelerine göre her ders için 150 sorudan oluşan toplam 450 sorunun olduğu değerlendirme havuzundan dağıtılan sorular, çevrimiçi olarak öğrencilere yöneltildi. Akıllı sistem aracılığıyla her öğrenci için dağıtılan 20 soruda eşit ölçme-değerlendirme kriterleri ön planda tutuldu.

Türk Dili dersi için yüzde 92, Yabancı Dil dersi için yüzde 93 ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi için ise yüzde 92 oranında bir katılım sağlanarak, sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamladı.





Bahar Dönemi ara sınavları da katılımcı bir anlayış sonucunda alınan kararlar doğrultusunda en uygun ölçme-değerlendirme türleri ve dağılımı dikkate alınarak gerçekleştirildi. Sınavlar; çevrimiçi sınav, ödev, ödev ve çevrimiçi sınav ile performans değerlendirmeleri üzerinden yapılan uygulamalarla başarıyla tamamlandı.

Bu kapsamda bin 871 ders için ödev, 184 ders için çevrimiçi sınav, 170 ders için ödev/çevrimiçi sınav bir arada ve 292 ders için ise performans değerlendirmesi yapıldı.  






Üniversitemizde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 17 bin aşkın öğrencisiyle uzaktan eğitime başlayan Üniversitemizin başarısı yerel ve ulusal medyada da geniş yer buldu.





TRT Haber, 23 Mart 2020 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un saat 09.00'da gerçekleştirdiği açılış dersini haber bültenlerine taşıdı. Rektör Uzun, ilk derse katılan 100 öğrenciye süreç ile ilgili bilgiler vererek, özverileri için teşekkür etti. 


Üniversitemizde ‘uzaktan eğitim’ dersleri başladı