image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, öğrenci kulüp başkanlarıyla bir araya geldi

Yayın Tarihi : 03/05/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, video konferans yoluyla düzenlenen toplantıda öğrenci kulüp başkanlarıyla bir araya geldi.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla 23 Mart 2020 tarihinden bu yana uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla derslerin başarıyla sürdürüldüğü Üniversitemizde, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun öğrenci kulüp başkanlarıyla bir araya geldi.

Video konferans sistemi aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Uzun, “Küresel bir sorun haline gelen salgın dolayısıyla zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte öğrencilerimiz Türkiye’ye örnek olacak bir hassasiyet gösteriyor. Bizler de bu süreçte öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak ve ‘Her anı birbirimizden öğrenerek’ devam ettiğimiz bu yolculukta yalnız bırakmamak için var gücümüzde çalışıyoruz. İrtibatı koparmıyor, birlikte geleceğe doğru yürüyüşümüze devam ediyoruz” dedi.

Öğrenciler ve ailelerin sağlık durumları hakkında bilgiler de alan Rektör Uzun, mümkün olduğunca evden çıkılmaması ve uyarıların dikkate alınması gerektiği konusunda da uyarılarda bulunarak, sağlık çalışanlarının gösterdiği özverili tutuma destek olunması gerektiğini vurguladı.
Rektör Uzun, ülkemizdeki salgınla mücadeledeki başarıya da vurgu yaparak, normalleşmenin ardından yapılabilecekler başta olmak üzere, uzaktan eğitim sistemi, online ölçme ve değerlendirme uygulamaları, topluma hizmet uygulamaları, öğrenci projeleri gibi birçok konuda öğrencilerle görüş alışverişinde bulundu.

Kulüp başkanları ise katılımcı bir anlayışla sürdürülen çalışmalara katkı sunmanın mutluluğunu dile getirerek, Üniversitemiz Rektörü Uzun’a teşekkür etti.