image/svg+xml
image/svg+xml

“Pandemi Döneminde Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” anlatıldı

Yayın Tarihi : 01/06/2020
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay Ulus tarafından verilen eğitimde stresin tanımı, stresin psiko-sosyal ve fiziksel etkileri ile pandemi sürecinde yaşanılan stresin insanlar üzerindeki travmatik etkileri hakkında bilgiler verildi.

Stresin olumsuz yanlarını düşünmek yerine olumlu tarafından bakılarak hareket edilmesinin gerektiğinin altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Ulus, salgın döneminde sağlıklı beslenme, bol su içme, uyku düzeninin sağlanması, doğru iletişim ve sosyal medya kullanımının en aza indirilmesi durumunda stresin ortadan kalkacağını belirtti.

Çevrimiçi eğitim, stresi azaltmaya yönelik nefes egzersizi ve soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Pandemi sürecinde gerçekleştirilen etkinliklerin sürece dair önemli kazanımlar edinilmesine yardımcı olduğunu ifade eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi döneminde birçok farklı durum ortaya çıkmıştır. Hayatları boyunca böyle bir dönemden geçmeyen insanlık, sürecin yönetimine dair bir farkındalığın oluşturulması gerekmektedir. Bu kapsamda Üniversitemiz bünyesinde önemli etkinler düzenlenerek, sürece dair etkilerin en aza indirilmesi  hedefleniyor. Bu düşüncelerle emek veren, sürecin etkilerinin en aza indirilmesi ve motivasyonun arttırılması noktasında çaba sarf eden her bir bileşenimizi kutluyorum. Bu zorlu süreci de hep birlikte göstereceğimiz özveriyle aşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.


İLGİLİ HABERLER:

“Salgın döneminde “3-6 yaş arasındaki çocuklarla iletişim” anlatıldı” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Üniversitemiz, öğrencileri ve personeline online psikolojik destek veriyor” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…

“Çocuklar salgın sonrası Küre Dağları’nda bilim ve sanatla buluşturulacak” başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız…